Спирайки автомобил на пътя за проверка или нарушение, американските полицаи паркират

...
Спирайки автомобил на пътя за проверка или нарушение, американските полицаи паркират
Коментари Харесай

Защо US полицаите докосват спрените коли

Спирайки автомобил на пътя за инспекция или нарушаване, американските полицаи паркират патрулния автомобил откъм гърба, с цел да може записващото устройство да снима всичко, което се случва, а след това се доближават до прозореца на лидера. Освен това те постоянно допират спрения автомобил в зоната на задния ляв фар.

Всъщност докосването на спрял автомобил с длан или пръсти е доста потребна процедура. Така служителите на реда оставят пръстовите си отпечатъци. Това е по този начин, с цел да може при положение на нахлуване или бягство следствието да разполага с доказателство, че полицейският чиновник е спрял въпросното транспортно средство.

Работата е там, че концепцията за допиране на автомобила се е появила преди записващите устройства, а снемането на пръстови отпечатъци неведнъж е пособие на американските служители на реда и следователи. Затова полицията не бърза да се откаже от тази традиция.

Освен това лекото почукване върху автомобила е леко обезпокоително и разсейващо за лидера и пасажерите, които в този миг може да крият нещо неразрешено.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР